Θερινό Σχολείο για τη Βιολογία Διατήρησης

Page content available only in Greek.

Θερινό Σχολείο για τη Βιολογία Διατήρησης. Summer School in Conservation Biology. (πραγματοποιείται για ένατη χρονιά στα Ζαγοροχώρια)

Το Θερινό Σχολείο για τη Βιολογία Διατήρησης πραγματοποιείται από το 2008 στα βουνά της Ηπείρου (στο Πάπιγκο μέχρι το 2012, και στα Άνω Πεδινά έκτοτε). Στο διάστημα αυτό, έχει εμπνεύσει πάνω από 120 φοιτητές να ανακαλύψουν την βιοποικιλότητα και την έρευνα που σχετίζεται με αυτήν. Η εκπαίδευση των φοιτητών συμπεριλαμβάνει τόσο διαλέξεις και εργαστήρια υπολογιστών (με χρήση R για ανάλυση δεδομένων) όσο και εργασία στο πεδίο με δειγματοληψία βιοποικιλότητας. Η διάρκεια του σχολείου είναι 12 ημέρες (26 Ιουνίου ως 7 Ιουλίου 2017) και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας της Βιολογίας Διατήρησης (Society for Conservation Biology) και της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας. Το θερινό σχολείο λειτουργεί με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που είναι το ίδρυμα υποδοχής, στο σταθμό έρευνας πεδίου που διαθέτει, στα Άνω Πεδινά (ΠΑΛΑΣΕ).

Η εστίαση του Θερινού Σχολείου είναι στις μεθόδους πεδίου για τη μελέτη της βιοποικιλότητας, στη θεωρία της βιοποικιλότητας, καθώς και στις μεθόδους για την ανάλυση των δεδομένων (κυρίως με χρήση R). Τόσο η ομάδα των εκπαιδευτών όσο και των φοιτητών είναι διεθνής, από πολλές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει, και δεχόμαστε αιτήσεις από ενδιαφερόμενους φοιτητές μέχρι τις 10 Μαΐου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου.

Η οργανωτική επιτροπή,
Α. Καλλιμάνης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης),
J.M. Halley (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),
G. Lovei (Aarhus Universitet Δανία), A. Chiarucci (University of Bologna, Ιταλία),
M. Wiemers (Helmholtz Centre – UFZ, Γερμανία)