EcoDAR-2017: Δελτίο Τύπου

Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων, Μυτιλήνη, 10-15 Ιουλίου, 2017.

Η Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών διοργάνωσαν, για τέταρτη φορά, Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων EcoDAR2017 στη Μυτιλήνη.

Με βάση την εμπειρία της, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένης διοργάνωσης του EcoDAR2013 και του EcoDAR2015 στη Μυτιλήνη, και του EcoDAR2014 στο Ηράκλειο Κρήτης,, το Θερινό Σχολείο αποσκοπούσε φέτος στο να αναδείξει τη σημασία της ποσοτικής προσέγγισης στην ερμηνεία της πολυπλοκότητας των φυσικών συστημάτων και στην επίλυση των προβλημάτων στην επιστήμη της Οικολογίας. Το Θερινό Σχολείο απευθυνόταν σε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές από την ευρύτερη επιστημονική περιοχή της Οικολογίας.

Στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου παρουσιάστηκε ένα μεγάλο φάσμα κλασικών και σύγχρονων στατιστικών μεθόδων, μέσω της εφαρμογής τους στην αντιμετώπιση σύγχρονων οικολογικών ζητημάτων. Ως εργαλείο ανάλυσης δεδομένων χρησιμοποιήθηκε η ευρύτατα διαδεδομένη και συνεχώς εξελισσόμενη γλώσσα προγραμματισμού R. Στην πρωτοβουλία αυτή δίδαξαν διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες στην ανάλυση οικολογικών δεδομένων και στη στατιστική οικολογία. Συμμετείχαν 24 επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σβολακία, την Αγγλία, το Ισραήλ και τη Γερμανία. Το Θερινό Σχολείο τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι του Θερινού Σχολείου ήταν οι: Γιώργος Κόκκορης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας και Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.